Lekker op forellen vissen
Het kan bij Port de Pêche
Reusachtige vangsten
Gezelligheid voor iedereen
vertier voor groot en klein

Recepten met forel

Op deze pagina vindt u diverse links naar recepten om forel klaar te maken

Maar eerst even dit

Forel kunt u in de koelkast 3 dagen bewaren. In de diepvries kunt u uw forel 2 maanden bewaren. Het slijm van de forel kunt u verwijderen door de forel in een plastic zak met zout te schudden.

Forel op de barbecue

Benodigdheden:

– 130 gram bakboter – 4 takjes dragon (vers) – 4 takjes dille(vers) – 4 takjes rozemarijn (vers) – peterselie (bosje) – 2 citroenen 1x sap en 1x schijfjes – 1 eetlepel bloem – 2 eetlepels broodkruim – zout en witte peper naar smaak – olie – 4 forellen.

Voorbereiding:

– 15 minuten Kooktijd: – 10 – 15 minuten – Oven 180 graden/gasstand 4

Bereiding:

De schoongemaakte forel aan de binnenkant en buitenkant met citroensap besprenkelen. In elke forel takjes peterselie leggen en 30 minuten laten intrekken. De vis zouten naar smaak (eventueel met witte pepermolen erover). In elke forel een takje dille, dragon en rozemarijn leggen en ze daarna met wat bloem bestuiven. Smelt 30 gram boter en besprenkel de forellen hiermee, wentel ze daarna licht door de broodkruim. Bedek de rooster van de barbecue met ingeolied aluminiumfolie en leg de forellen hierop. Forellen aan beide zijden 7 minuten roosteren. In de tijd dat de vissen geroosterd worden, smelt u de boter in een pannetje, voeg hier wat citroensap, zout en peterselie aan toe. Forellen met wat peterselie en schijfjes citroen op een schaal leggen. Lekker met knapperig brood of een aardappel in folie verpakt en geroosterd in de hete as.

Forel in folie

Benodigdheden:

– 4 regenboogforellen – 2 of 3 sjalotjes – takjes rozemarijn – citroen en citroensap – 115 gram boter – 115 gram geschaafde amandelen – zout en peper.

Voorbereiding:

– 15 minuten Kooktijd: – 10 – 15 minuten – Oven 180 graden/gasstand 4

Bereiding:

Vis schoonmaken, vinnen verwijderen, wassen en drogen en de binnenkant met zout en peper bestrooien. Leg in elke vis een takje rozemarijn. Hak het sjalotje. Smelt de boter. Bestrijk 4 stukken folie met de gesmolten boter en leg de vis er op. Snijd de vis op 2 – 3 plaatsen in. Strooi de gehakte sjalotjes, zout, peper, citroensap en wat gesmolten boter over de vissen. Vouw de folie goed dicht. Bak de vis 10 – 15 minuten in de oven. Bak intussen de amandelen in de overgebleven boter bruin met wat zout, peper en citroensap. Maak de pakjes open, giet de saus over de vissen en garneer met schijfjes citroen.

 

Gepocheerde forel

Benodigdheden:

– 4 forelfilets van 125 gram elk – 1 ui in dunne ringen gesneden – 1 grote peen en courgette met kaasschaaf in dunne plakjes gesneden – 1 struikje verse kruiden.

Bereiding:

Neem 1 liter gezouten water, voeg groenten en kruiden toe en kook gedurende 5 minuten. Groenten uit bouillon halen. Opnieuw aan de kook brengen, het vuur laag zetten en de visfilets in 5 tot 7 minuten in de bouillon pocheren. Groenten in de magnetron warm maken en verdelen over 4 borden. Vismoten op de groenten plaatsen en serveren met in de schil gekookte aardappelen en zure room.

Gebakken forel met rijst

Benodigdheden:

– 4 forellen – 4 tomaten – 3 teentjes knoflook – zout en peper naar smaak – rijst – roomboter.

Bereiding:

De schoongemaakte forel aan de binnenkant en buitenkant bestrooien met zout en peper. Rijst koken volgens voorschrift. 1 minuut voordat de rijst gaar is 4 tomaten toevoegen. Tomaten eruit halen, vel verwijderen en in stukjes snijden. Rijst afgieten, stukjes tomaat toevoegen samen met 3 in stukjes gesneden teentjes knoflook. Forellen bakken in roomboter, als de vis gaar is uit de boter halen en de overgebleven boter gebruiken om de rijst met tomaat en knoflook in op te bakken. Rijst serveren in een schaal met bovenop de forellen.